Piano-dager på Hærverk

Date:
Thursday, February 15, 2024
Venue:
Kafé Hærverk, Oslo
Credits:
  • Nils Henrik Asheim, piano solo
About the event:

Velkommen til Pianohærverk – en pianofestival på Kafé Hærverk, satt i gang av pianistene Jonas Cambien, Christian Wallumrød, og Guoste Tamulynaite, i samarbeid med Blow Out! og nyMusikk.

Fra 12. til 15.februar får vi inn flygel på Kafé Hærverk, og inviterer noen av de mest spennende pianistene i samtidsmusikk og improvisert musikk fra Oslo og utenfra. Takk til Aspheim Flygel- og Pianosenter og til Kafé Hærverk!

PROGRAM

𝗠𝗮𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟮/𝟮 𝗡𝘆𝗠𝘂𝘀𝗶𝗸𝗸 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝗿: -Jo David Meyer Lysne : "for renstemt klaver" (2024) -Guoste Tamulynaite : "A piece for a self-interviewing pianist" (2024)

𝗧𝗶𝗿𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟯/𝟮 𝗕𝗹𝗼𝘄 𝗢𝘂𝘁! 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝗿: Trevor Watts /John Edwards/Tollef Østvang Magda Mayas/Inga Margrete Aas

𝗢𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟰/𝟮 -Sanae Yoshida : CD-release!! -Paal Nilssen-Love / Jonas Cambien

𝗧𝗼𝗿𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟱/𝟮 Pianoforum: solo-sett med Ingfrid Breie Nyhus og Nils Henrik Asheim Hammer og Stål: Christian Wallumrød / Ivar Grydeland

------

Nils Henrik Asheim er mest kjent for improvisasjoner på orgel, der han har gjort soloinnspillinger og duosamarbeid med f.eks. Anne-Lise Berntsen, Ruth Wilhelmine Meyer, Lasse Marhaug og Paal Nilssen-Love. I tillegg er improvisasjon ofte en del av hans metode i større skisseaktige komposisjoner som involverer mange aktører og kreativ bruk av rom. Ved siden sin grenseløse lydskaping på orgelet har imidlertid Nils Henrik alltid holdt pianoet varmt og hatt dette som et "kjærlighets" sidespor. Framførelser skjer av og til i klassiske kontekster, av og til i ensembler med fri-improvisatører. En veldig sjelden gang skjer det også solo - og det er nå!

More information:
4 dager med pianofestival