Organ of Stavanger Concert Hall 10 years

Date:
Saturday, February 25, 2023
Venue:
Stavanger Konserthus
About the event:

An all day event lasting from 11 AM to 11 PM celebrating the 10 years birthday of the organ.

11.00 Omvisning nr.1 / spill selv
Bli med inn i orgelhuset og se hemmelighetene med hvordan det hele virker. Lær om orgel og spill selv, enten du kan musikk fra før eller bare vil kjenne hvor enkelt det er å lage lyd.

11.45 Fantasifigurene i orgelet
Det bor mange skapninger i orgelet. Kommer de frem? Hvem er de? Figurene fra forestillingen Fantazoo er laget med utgangspunkt i illustrasjoner fra skolebarn. Figurførere: Bård Bjørknes & Ingrid Alice Kolnes Aas. Figurmaker: Ella Honeyman-Novotny. Passer for de over 3 år.

12.30 Orgelet med det store hjertet
Orgelet har en superkraft nesten ingen vet om. Det kan huske alle noter og melodier det noen gang har spilt. De aller kjæreste melodier og historier bevarer orgelet i hjertet. Det er derfor det er så stort. Marianne Stenerud forteller for de over 6 år.

13.15 Babyorgel
Et miljø med myke lyder, sansning og sanger for de aller minste, fra 0 til halvannet år. Foreldre og babyer er sammen på scenegulvet og opplever lyder, farger og berøring sammen med pedagog Veronica Nagel-Alne.

14.00 Omvisning nr.2 / spill selv
Bli med inn i orgelhuset og se hemmelighetene med hvordan det hele virker. Lær om orgel og spill selv, enten du kan musikk fra før eller bare vil kjenne hvor enkelt det er å lage lyd.

14.45 Yoga til orgel
Gjør dine yogaritualer til orgelmusikk. Instruktør er Margrethe Aas Hansen fra Jivamukti Yoga. Du er velkommen enten du er mer eller mindre erfaren. Vi har en del yogamatter, men du må gjerne ta med din egen.

15.30 Sjakk med Bach
Struktur, regler og fri tenkning - konsekvens og overraskelse - likhetene mellom sjakk og musikk. Spill sjakk på tid, og se hva orgelet gjør med konsentrasjonsevnen. Stavanger sjakklubb stiller med utstyr.

16.15 Dans med orgel
Utfold deg i fri bevegelse og improvisasjon, slik du selv føler i øyeblikket. Musikken følger deg, og du følger musikken. Scenen er din, i fellesskap med de andre rundt deg. 

17.00 Lyttekonsert
Denne konserten tilbyr deg den store orgelopplevelsen, monumental, rolig, rystende og svalende. Vi har matter, puter, sakkosekker og en sal med vidunderlig akustikk. Det er opp til deg hvordan du vil ta musikken inn - sittende, liggende eller i vandring.

Organistene Ingrid Berg Tobiassen, Jonas Apeland, Kåre Nordstoga og Nils Henrik Asheim deler på å spille orgelmusikk til alle disse aktivitetene.

--------------

18.30 Middag med orgelet
Vi dekker langbord på scenen i Fartein Valen, hvor Spiseriet serverer en utsøkt fem retters middag. For hver rett spiller organist Nils Henrik Asheim et spesielt håndplukket musikkstykke. En ny kombinert opplevelse for øre og gane.

--------------

ZETLITZ:

20.30 Jamsession 1000 tangenter
Vi har invitert flere titalls musikere for å betjene en gigantisk samling synther og orgler. Konserthusorgelet er naturligvis med også.

22.00 Lindstrøm
Rytmene må ta over til slutt.Orgelvenn, DJ og elektronika-konge Hans-Peter Lindstrøm sørger for det.